Let op! Nieuwe regels VWA m.b.t. Paspoorten

Vanwege een nieuwe regel van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit moet het paspoort van uw paard/pony op de locatie liggen waar het dier staat. Dit houdt bijvoorbeeld ook in, dat wanneer u uw merrie wegbrengt voor het klaarmaken voor een keuring of een dekking, het paspoort moet worden afgegeven aan de (pension)stalhouder/hengstenhouder.

Wanneer er controle wordt uitgevoerd en er geen paspoort bij een paard of pony kan worden getoond, dan volgt er een boete die ligt tussen de 500 en 2500 euro. Deze zal worden doorberekend aan de eigenaar.

Oosterbroek Fenix aangewezen op de CHK

De zwarte hengst Oosterbroek Fenix is tijdens de CHK 2015 aangewezen!

Deze zwarte hengst heeft als vader de hengst Orlando. Zijn moeder,  Oosterbroek Florine, is een stermerrie van de hengst Burley Phantom. Fenix is gefokt door Mevrouw Th.B. Scholtens-Moerkoert.

Fenix is in 2015 beschikbaar via Hengstenhouderij Reinie Tewis.

Lemerdina dagkampioen !

Afgelopen zaterdag is lemerdina kampioen geworden in St. Oedenrode, van de 4 jaar en oudere zogende merrie’s. Ze werd door de jury, omschreven een pony met klasse en een heel mooi New Forest type met fantastische beweging, sterk achterbeen en een heel mooi voorbeen..! In de kampioensring werd ze algemeen dagkampioen..!

20140714-081438-29678070.jpg

20140714-081437-29677989.jpg

20140714-081437-29677829.jpg

20140714-081438-29678156.jpg

Wijziging E-mail

Wegens het overstappen op een nieuwe website is het E-mailadres info@reneboskamp.nl niet meer in gebruik. Mail die nog naar dat adres verstuurd wordt komt niet meer bij ons aan. We maken nu gebruik van het adres reneboskamp@hotmail.com.

 

Nieuwsberichtje

In 2012 werd onze merrie beste driejarige tijdens de CMK. In De Forester verscheen dit bericht:

Boskamp

Voor de leesbaarheid hebben we de tekst even letterlijk overgenomen:

“Niet te beschrijven”

Rene Boskamp

Geen keuring bijna of je ziet Rene wel met een paard of pony in de baan. Zo’n driehonderd per jaar Kan ook meer zijn. En altijd helemaal geconcentreerd. “Je gaat voor het hoogste”. Dat gelukt dan ook regelmatig met merries en hengsten. Afgelopen voorjaar kreeg hij Frodo’s Boy goedgekeurd, en eerder Lex, en Feanor. De Welshhengsten Bjirmens Wytse en Morgenlands Fabian had hij op stal, diverse NRPS-ers en een keer kreeg hij een KWPN-hengst aangewezen. Momenteel heeft hij twintig paarden en pony’s in training. Altijd dieren van een ander. Al een jaar of twintig. Daarnaast werkt hij sinds september 2011 een paar dagen per week voor de dierenartspraktijk Kleindijk op de röntgenbus. “Mooi werk. Je komt nog eens ergns en je komt niet als een onbekende.”

Dit jaar is de keuring anders. Rene heeft sinds 2,5 maanden een driejarige merrie, samen met zijn vriendin. “Peter Stevens de hoefsmid had haar gezien. Net een merrie voor mij, zei die. Toen ik haar zag was ik direct verkocht, type, beweging, het totale plaatje.” De jury dacht er kennelijk net zo over vandaag, want Rene”s oogappel Lemerdina werd uitgeroepen tot beste driejarige van de CMK 2012! En in de regiobattle was ze volgens een andere jury de merrie met het mooiste type. Hoe dat voelt, voor het eerst je eigen merrie beste merrie van Nederland van alle driejarigen? Rene straalt: “Dat is niet te beschrijven!”